Gayrimenkul Davaları
Ülkemizde 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu çerçevesi içerisinde bulunan, taşınmaz terimini karşılayan hukukun kapsamlı dalı olan gayrimenkul hukuku, arsalar, binalar, apartmanlar gibi taşınmaz kapsamına giren her şeyi ele almaktadır.
Bir mal alım ya da satımı ile başlayarak, aracılık kanunu, yönetiminin borç tahsisini, kat mülkiyeti veya kısmi mülkiyet özelliklerini, diğer arazilerle olan ilişkilerini, kamu ve özel yapı hukuku ve finansmanla ilgili konular da gayrimenkul hukuku alanı içerisinde yer almaktadır.
Gayrimenkul Avukatları Ne ile İlgilenir?
Gayrimenkul hukuku, bir mülk veya bina ile ilgili bir mülk ile sonuçlanabilecek yasal dayanağı olan hukuk dalıdır.
Gayrimenkul davaları, gayrimenkul alım satımı ve mülkiyeti ile ilgili yasal düzenlemeleri içerir. Bunlar arasında özellikle Yapı Kanunu, Bina Kullanım Yönetmeliği, Enerji Tasarruf Yönetmeliği, Konut Mülkiyet Yasası, Komisyoncular ve Mülkiyet Geliştiricileri Yönetmeliği yer almaktadır.
Gayrimenkul hukuku kendi içerisinde çok istisna barındıran ve detayları nedeniyle oldukça karışık olabilecek bir hukuk dalıdır. Bu nedenle gayrimenkul hukuku kapsamında yer alan durumlarda dava açmak, süreci takip etmek, belge temini, sözleşme hazırlama gibi önemli konularda hata yapılmaması ve zor durumlarla karşılaşılmaması adına bir hukuk danışmanlık hizmeti almak, süreci kolaylaştırmaktadır.
Gayrimenkul hukuku kapsamındaki davalar, taşınmazın bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemelerinde çözüme ulaştırılmaktadır.
Gayrimenkul Avukatları da konut hukuku sınıfında giren tüm bu kategorilerden sorumlu hukuki danışmanlardır.
Gayrimenkul Dava Türleri Nelerdir?
Çok çeşitli davalar içeren gayrimenkul hukuku davaları tarafların mağduriyetleri söz konusu olduğunda bir hukuk danışmanlığı hizmeti alarak, avukat yardımıyla süreci takip etmeleri sayesinde daha kısa sürede sonuç alınmasını sağlayacaktır.